Overig

Keynote Vivianne Bendermacher

Auteur(s): 
Vivianne Bendermacher
Samenvatting: 

Je kent Vivianne misschien van haar optredens als tech-journalist bij populaire tv-programma’s zoals RTL Boulevard, Jinek en RTL Late Night, of als de stem achter verschillende podcasts, zoals de award-winnende podcast ‘Takedown’ die ze maakte voor Team High Tech Crime van de Nederlandse Politie. Haar missie is om de complexe wereld van technologie toegankelijker en begrijpelijker te maken voor een breed publiek.

Keynote Dries Depoorter

Auteur(s): 
Dries Depoorter
Samenvatting: 

Dries Depoorter is een Belgische spreker en kunstenaar die zich richt op privacy, AI, surveillance en sociale media. Hij creëert interactieve installaties, apps en games, en exposeerde internationaal bij onder andere Barbican, MUTEK Festival en Art Basel. Daarnaast gaf hij als keynote spreker lezingen bij organisaties zoals MoMA, TEDx Brussel, Samsung en HelloFresh. Naast zijn werk als spreker is Depoorter ook freelance conceptontwikkelaar met een focus op digitale projecten, waarbij hij samenwerkte met merken als Amazon, Toyota, Nivea en Mercedes-Benz.

Programmeren en Kunst

Auteur(s): 
Felienne Hermans, Technische Universiteit Delft
Samenvatting: 

Bij programmeren denken we al snel aan de betahoek: wiskunde logisch nadenken, robots en sensoren. Maar programmeren is veelzijdiger dan dat!
In deze workshop ga jij aan de slag met Python en ... kunst! Maak een spirograafachtig kunstwerk, of stort je op een random gedicht of verhaal, of verzin verzin helemaal zelf een kunstwerk.

Teaching Computing Through Magic

Auteur(s): 
Paul Curzon, Queen Mary University of London
Samenvatting: 

The Future teacher

Auteur(s): 
Katrien Bernaerts, Toll-net
Inge Donkervoort, Integrat-Ed
Samenvatting: 

The Future Teacher 3.0 as a bridge to accessible and customised adult education is een Erasmus+project. Binnen het project wordt er gewerkt aan 4 outputs: Digital Thermometer, compass, digital journey en sharing/reusing materials. Tijdens deze presentatie nemen we jullie mee doorheen deze 4 outputs.

Security & hackers: success and epic fails

Auteur(s): 
Edwin van Andel, Zerocopter
Samenvatting: 

Edwin van Andel, drukte al knoppen vanuit de wieg. In zijn jeugdjaren was geen apparaat veilig voor hem, en zijn pubertijd werd door het ontdekken van computers, modems en de hack-tic door zijn naasten omschreven als een “zeer desastreuze periode”.

Na het -zoals zijn advocaat aangeeft- “Onderzoeken van mogelijk aanwezige informatie op open systemen”, kwam hij uiteindelijk in dienst bij een grote IT distributeur, waar hij al snel uitgroeide tot senior consultant met een risico tag, en werd hij uit veiligheidsoverwegingen voornamelijk op langdurige buitenlandse projecten gezet.

Programmeren uit de betahoek

Auteur(s): 
Felienne Hermans, Technische Universiteit Delft
Samenvatting: 

Felienne is universitair docent aan de Technische Universiteit Delft, waar ze onderzoek doet naar programmeren voor iedereen, van spreadsheetgebruikers tot jonge kinderen. Felienne’s grootste passie in het leven is om haar enthousiasme voor programmeren met anderen te delen. Ze geeft wekelijks les in programmeren op een school in Rotterdam. Ze organiseert de Joy of Coding-conferentie, een conferentie voor developers in Rotterdam, die het plezier en de kunst van programmeren promoot. Felienne is ook host op SE-radio, een van de meest populaire software podcasts op het web.

Computing without computers

Auteur(s): 
Paul Curzon, Queen Mary University of London
Samenvatting: 

Zijn focus ligt momenteel op de menselijke fout, waardoor hij zijn werk versterkt op de verificatie van hardware / software systemen naar menselijke computersystemen. Het idee is om de menselijke exploitanten van dergelijke interactieve systemen te overwegen als onderdeel van het systeem onder controle, waardoor systematische menselijke fout, niet alleen software- en hardwarefout, binnen de reikwijdte van de aanpak wordt gebracht.

Een filosofische kijk op informatica

Auteur(s): 
Bas Haring, Filosoof
Samenvatting: 

Bas Haring is bijzonder hoogleraar aan Universiteit Leiden waar hij de leerstoel publiek begrip van wetenschap bekleedt. Hij is initiator van en verantwoordelijk voor het masterprogramma Media Technology, waarin informatica en kunsten samenwerken. De bedoeling van de leerstoel is de wetenschap toegankelijker te maken voor het grote publiek, en discussies aan te zwengelen met collega-wetenschappers.

Cyber security

Auteur(s): 
Sten Kalenda, Elephant Talk
Samenvatting: 

Wie aan cyber security denkt, denkt aan Sten Kalenda. Hij heeft jarenlange ervaring opgebouwd in dit domein, en heeft zo menig cyberaanval weten te voorkomen. Hij heeft onder andere bij Pink Roccade en later via zijn eigen bedrijf TrustAlert (opgegaan in Elephant Security) veel bedrijven en organisaties geholpen bij het opsporen van
cybercriminelen.

Pagina's

Subscribe to RSS - Overig