CMG in het onderwijs bij drie Hogescholen

Auteur(s): 
ir. J.A. Zwaan, Human Resource Management, CMG
Samenvatting: 

In hechte samenwerking met de (bedrijfs)informatica afdelingen van een drietal Hogescholen heeft CMG in dit cursusjaar drie onderwijsprojecten uitgevoerd. CMG heeft hierbij een onderwijsmodule in het laatste studiejaar verzorgd op het gebied van moderne Object Oriented 4GL ontwikkelomgevingen. Hierbij werd gebruik gemaakt van Rapid Application Development methoden. Na toetsing kregen de geslaagde studenten het vastgestelde aantal studiepunten.
Het betreft telkens een samenwerking tussen een CMG afdeling en een Hogeschool in dezelfde plaats. De deelnemende instituten zijn de Ichthus Hogeschool voor HEAO in Rotterdam, de Hogeschool van Utrecht en de Amsterdamse Academie. Het laatste Instituut is een samenwerkingsverband van de Hogeschool Holland en de Vrije Universiteit. Hier leidt men studenten op voor een functie in de financiële wereld. De bij het project betrokken CMG sectoren zijn CMG Trade, Transport & Industry in Rotterdam, CMG Telecom in Utrecht en CMG Finance in Amstelveen.
In de presentatie worden de eerste resultaten bekend gemaakt van evaluaties van de pilotprojecten. Tot nu toe zijn de ervaringen van alle deelnemers zeer positief. De deelnemers zijn de studenten en de docenten van de onderwijsinstellingen en de docerende CMG consultants.
CMG is van mening dat de automatiseringsbranche niet kan volstaan met het vanaf de zijlijn roepen dat er één en ander schort aan de aansluiting van het Hoger Onderwijs en de beroepspraktijk. Immers, er zal pas iets veranderen ten goede als beide partijen de handen ineen slaan, zoals nu voor het eerst op deze schaal bij deze onderwijsprojecten is gebeurd.